[...] farmakologiczne. Niewątpliwie ułatwi to dalszy proces leczenia oraz skróci okres trwania choroby. Przed rozpoczęciem własciwej terapii zostaniemy skierowani na specjalne badania laboratoryjne krwi, za pomocą których zostanie oceniona aktywność enzymów wątrobowych, a także zbadany poziom bilirubiny, cukru, triglicerydów i cholesterolu. [...]
[...] 0 %, lbm o 1.7%, a 3-metyhistydyna o 56%; Wniosek: u młodych zdrowych osób glutamina nie wpływa znacząco na mięśnie, skład ciała oraz stopień rozpadu białka. /na podst. badania: Effect of glutamine supplementation combined with resistance training in young adults. Candow DG, Chilibeck PD, Burke DG, Davison KS, Smith-Palmer T. College of [...]
[...] białka = brak wzrostu beztłuszczowej masy ciała. ....pomimo licznych zapewnień. Ale jest tez plus w tej historii. Znacie pojęcie ‘kaloria to kaloria’? Wyniki obecnego badania nie potwierdzają poglądu, że spożywanie białka w nadmiarze rzekomo powoduje wzrost masy tkanki tłuszczowej. Oczywiście, to obala mit/pogląd że: "a calorie is just a [...]
[...] maszyny do odżywek, tabletek, kapsułek itp., sporo dowiedziałem się o zasadach produkcji (okazuje się że nie jest to takie skomplikowane i opowieści niektórych firm o badaniach laboratoryjnych i wielkich technologiach można włożyć między bajki), byłem też w dużym sklepie z odżywkami w miejscowości Liberec i musiałem z przykrością [...]
[...] bardziej związane z ilością sodu, która występuje w sporych ilościach głownie w serach podpuszczkowych. Nabiał i mleko jest przede wszystkim bogatym źródłem wapnia a obecne badania mówią o pozytywnym wpływie wapnia na utratę tkanki tłuszczowej, poza tym jest wiele badań potwierdzających, że to właśnie wapń z nabiału jest najkorzystniejszy. [...]
[...] 60 proc. tłuszczu z patelni. Zaskoczeniem może być pojawienie się w tym miejscu jajek, które uważano dotychczas głównie za bombę cholesterolową. Skąd taka zmiana? Najnowsze badania wykazały, że jajka nie podnoszą w sposób radykalny złego cholesterolu, za to zawierają wszystkie aminokwasy i niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe. Są dobrym [...]
[...] zdrowotnych, przyczyniając się m.in. do ginekomastii i impotencji. Ale nie tylko Narastający poziom estrogenów to również spore zagrożenie dla prostaty. Jak wykazały badania, zwiększony poziom estrogenów, (szczególnie estradiolu) powoduje wyraźny wzrost liczby receptorów wiążących DHT, w efekcie czego aktywność tego hormonu w obrębie [...]
[...] regularnego treningu oporowego przez rok przed badaniem) mężczyzn o średniej wieku 22.8 +/- 4.67 lat, o wzroście 179.5 +/- 6.38 cm i masie ciała 79 +/- 16.13 kg. Z badania wykluczeni były osoby niedopuszczone przez lekarza, oraz spożywające w okresie 3 miesięcy przed badaniem jakiekolwiek suplementy diety (wyłączając preparaty [...]
Wstęp Większość zawodników uprawiających sporty drużynowe takie jak koszykówka, piłka nożna, siatkówka, baseball i hokej zdają sobie sprawę jak ważna jest szybkość, zręczność i siła. Ci sami zawodnicy powinni zdawać sobie sprawę z tego jak ważne jest spożywanie odpowiednich posiłków, aby wykrzesać z siebie jak najwięcej możliwości podczas meczu. [...]
[...] specyficzne tylko dla tego źródła protein składniki. Izolat serwatki zawiera liczne peptydy (krótkie fragmenty łańcucha białkowego) o zróżnicowanej aktywności. Najnowsze badania naukowe potwierdzają min. ich zdolności do zwiększania szybkości przepływu krwi w naczyniach krwionośnych oraz stymulowania procesów odpornościowych. KOMU POLECANY [...]
[...] warunkiem że nie straci więcej niż 30 -50 % białka - ale to nie jest wielki problem bo jak napisałem wyżej z białka organizm korzysta w ostateczności). Poza tym jak wykazują badania głodówki ewidentnie przedłużają życie. Podczas głodówki organizm zmuszony jest do spalania własnych tkanek. W pierwszej kolejności organizm spala "śmieci" czyli [...]
[...] BCAA + G 1000 Opis BCAA+G zawiera dokładnie, bioinżynieryjnie dobraną proporcję Aminiokwasów o Rozgałęzionych Łańcuchach (BCCAs) i L-Glutaminy, które, co potwierdzają badania kliniczne, są niezbędne dla przyrostu wielkości i siły mięśni. BCAA+G wzmaga syntezę białka, retencję azotu i, co najważniejsze, zabezpiecza z trudem uzyskane mięśnie [...]
[...] maja ujścia.Prowadzi to do stanów zapalnych,wyprysków obrzeków i zaczerwienienia skóry.Korzystanie z sauny pozwala uniknć takich problemów.Do tego wszystkiego jak wykazują badania 3/4 toksyn jest usuwanych z organizmu wraz z potem przez pory skóry.Kapiel parowa wywołuje przyspieszony oddech i wzrost tętna.Usprawinia to transport tlenu do [...]
[...] niedowidzenie, wzmożona podatność na choroby. To, jak wcześnie zaczną pojawiać się i nasilać te zmiany, jest ściśle powiązane z modelem żywienia. Pod prąd Jak dowiodły badania naukowe, zwierzęta, którym ograniczono o 50% pobór energii z pożywienia, żyły krócej. W odniesieniu do ludzi można tu się posłużyć przykładem - jeśli nasze życie [...]
[...] na 1 kg masy ciała ale jak pisałem to będzie raczej nie wskazane dla mnie. Co do podejrzenia o lenistwo naprawdę od 15 lat się tym interesuje i wiem że co roku są nowe badania, teorie, rewolucje w przedmiocie treningu diety itp. Przez wszystkie te lata WIEM JEDNO WSZYSTKO DOBRE CO JEST ZDROWE DLA WŁAŚNIE TWOJEGO ORGANIZMU a nie np. 80% [...]
[...] kombinacja ta również przyczynia się do spadku apetytu, przewyższając podobny efekt wywoływany przez istniejące obecnie środki farmaceutyczne. Ostatnio przeprowadzone badania ,zajmowały się efektem działania kombinacji efedryny i kofeiny (zmieszanej z owocami) zarówno na chudych (4-9% tłuszczu w organizmie) jak i na otyłych (1344% [...]
[...] Sanitarnego, żadna z nich nie wykazała, aby którykolwiek z obecnych na polskim rynku produktów rybnych przekraczał którąkolwiek z norm bezpieczeństwa. Również w badaniach monitoringowych prowadzonych przez Morski Instytut Rybacki w Gdyni nie stwierdzono, aby w którymś z produktów zawartość rtęci, a także innych metali toksycznych - [...]
[...] 15 % i więcej. Najkorzystniejsza jest więc dla naszego organizmu mieszanka białka zwierzęcego i roślinnego. Przykładowo jajka posiadają wzorcowe białko, ale jak dowiodły badania, organizm nasz szybciej i efektywniej z niego korzysta, jeśli 1/3 białka pochodzi nie z jajka, a np. z ziemniaków. Ziemniaki posiadają także dobre białko, ale brakuje [...]
[...] kalorie przytyła jak i niemożliwe by było by ktoś zwiększając kalorie chudł. Ale czy na pewno? Kekwick i Pawan(2) przeprowadzili serie badań nad osobami otyłymi. Celem badania było sprawdzenie jak kalorie wpływają na regulacje wagi. W pierwszej serii badań zastosowali diety: 2000kcal gdzie tłuszcze stanowiły 33%, białka 20%, węglowodany [...]
[...] z każdego kilograma tkanki tłuszczowej jaki posiadamy. Oczywiście w ciągu danego dnia. Liczba jakoś utkwiła mi w pamięci i nie mogłem jej się pozbyć. I doszukałem się badania potwierdzającego tą tezę: A limit on the energy transfer rate from the human fat store in hypophagia. [...]